Гастроємності – невід’ємний атрибут професійної кухні. Стандарти та типи гастроконтейнерів.
В даній статті ви дізнаєтесь про стандарти і типи гастроконтейнерів. Вони призначені для зберігання, транспортування харчових продуктів, для викладки у вітрині магазину або кафе, іноді використовуються для приготування страв, наприклад, соусів.
Насправді, спектр завдань, які допомагають вирішити спеціальні гастроконтейнери, набагато ширші: це і приготування страв у пароконвектоматах, і зберігання продуктів, напівфабрикатів у холодильниках, оформлення вітрин кафе та супермаркетів, та багато іншого.
Стандарт GN-Gastronorm EN-631-1 – Єдиний європейський стандарт гастрономічних Ємностей. Всі гастроємності з полікарбонату відповідають загальноприйнятій розмірній лінійці і мають кратність 325 на 30 міліметрів. /post-4110-0-68524700-1423833200.jpg” alt=”” width=”428″ height=”441″ />
Ємності, що випускаються за цим стандартом, підходять для будь-якого технологічного або торговельного обладнання.
Сучасний виробник випускає полімерний посуд найрізноманітніших форм, розмірів, комплектацій. Глибина полімерних ємностей також дуже різна: вона може коливатися від 2 до 15 сантиметрів.
Дизайн ємності найчастіше залежить від фантазії виробника. Найбільш стандартними моделями є прямокутні ємності із закругленими або гострими кутами.